Achillespezen werken niet altijd mee

Vandaag ben ik aangekomen in Santander.  Na 13 dagen lopen ben ik 230 kilometer gevorderd en resteert nog 540 km tot Santiago. Helaas werkt de achillespees in mijn linkerbeen niet echt mee. Na een paar dagen stevig doorlopen met de drie Fransen werd hij een beetje pijnlijk, vandaar dat ik momenteel wat rustiger aan doe. Dat heeft uiteraard ook zijn positieve kanten; eergisteren heb ik na een korte wandeling mijn intrek genomen in een pension in Berria en heb ik veel van het mooie strand kunnen genieten.

Morgen ga ik op zoek naar een lichtere rugzak en wat spullen naar huis sturen. Hopelijk biedt dat soelaas!

This Post Has 11 Comments

 1. Everdiene

  Hoi René,
  Een dagje rust kan ook geen kwaad hoor. Dat heeft echt meer effect dan het wat rustiger aan doen en een lichtere rugzak. Ik heb ervaring :-). Maar wees voorzichtig. En wees een pelgrim, voor wie tijd niet belangrijk is. Enneh, ik geniet van je verhalen. Wat zou ik er graag bij willen zijn!

  1. René

   Ha Everdiene, bedankt voor je advies! Het gaat gelukkig veel beter inmiddels. Ik heb de afgelopen 3 dagen heel kalm aangedaan (ongeveer 10km per dag), Arnica en Voltaren ingezet en draag nu nog maar 8kg mee (ik las je bericht pas nadat ik al een nieuwe lichtere rugzak had aangeschaft). Ik loop nu ook veel langzamer en dat is heerlijk! Tegelijk neem ik ook meer tijd om mooie foto’s te nemen. Het is zo mooi en rustig hier, jij zou er ook echt van genieten!

   1. Klaartje Jurgens

    Lieve René,

    Ik lig helemaal in een deuk om je verhaal, je schrijft zo enorm grappig! De foto’s zijn prachtig! Wat een reis! Ha ha, rustiger aan doen, ‘maar’10 km per dag…Succes! Ik blijf je wel volgen hoor!
    Liefs Klaar

    1. René

     Dank je wel, Klaartje, erg leuk om te horen! Nog gefeliciteerd trouwens, ik hoorde van Johanneke dat het een heel leuk feest is geweest. Ciao!

 2. Marianne Vos-R

  Hallo René,
  Deze pelgrimstocht maakt je snel verstandig! Jij die rustig aandoet!
  No pain, no glory!
  Marianne Vos-R

 3. Maria Schilt

  lieve Rene, doe lekker rustig aan, en wat een prachtige foto van het strand. ik denk iedere dag aan je en wens je een fijne wandeling! Maria

  1. René

   Ha Maria, dank je wel! Het gaat gelukkig veel beter met mijn pezen. Ik heb de afgelopen 3 dagen heel kalm aangedaan (ongeveer 10km per dag), Arnica en Voltaren ingezet en draag nu nog maar 8kg mee. Ik loop nu ook veel langzamer en dat is heerlijk!

 4. Simone

  Hai René, balen van je achillespees. Volgens mij ga je er verstandig mee om door het niet te forceren. Sterkte en geniet lekker verder.

 5. Heleen van Marle

  Hoorde van Johanneke dat je alweer lopende bent. Rustig aan met die achillespees.
  Volgens mij krijg je niet echt kans om eenzaam te zijn…..of alleen. Het klinkt als een bijzonder gezellige route. Wel bijzonder zo’n subuniversumpje.
  Hier is het nu grijs en regenachtig, dus het zal bij jou wel mooi zijn. Meestal omgekeerd, toch?

  1. René

   Ha Heleen, vandaag is het helaas grauw en regenachtig, maar de afgelopen twee weken echt schitterend (maar 1 regendag).

   Ik heb nog nooit zo makkelijk contacten gelegd als nu, het is zelfs zo dat ik echt mijn best moet doen om voldoende alleen te lopen. Maar dat lukt gelukkig voldoende hoor, dat is ook wat uiteindelijk het meeste effect heeft. Hasta luego!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.