In de voetsporen van koning Alfons II de Kuise

Vandaag heb ik een stuk met de trein afgelegd, van het schitterende Colombres, met zijn koloniale huizen, naar Oviedo. Morgen vertrek ik te voet uit Oviedo voor het mooiste en zwaarste deel van de tocht, de Camino Primitivo. Deze volgt het oorspronkelijke traject dat in de 9e eeuw werd geïnitieerd door koning Alfonso II de Kuise van Asturia. Asturia was een van de kleine christelijke koninkrijkjes in het verder Moorse Iberia.

Al vooruitrekenend kwam ik er gisteren achter dat ik hoe dan ook een stuk van circa 150km met de trein zou moeten afleggen om op tijd in Santiago de Compostella aan te komen. Helemaal niet erg, want zo kan ik een aantal etappes met veel asfaltwegen en industrie lekker overslaan.

20110518-041347.jpg

Ik heb me trouwens nooit eerder gerealiseerd hoe slecht het lopen op asfalt voor je benen is als je lange afstanden loopt. Nu weet ik wel beter! Gelukkig zijn mijn achillespezen weer helemaal hersteld de afgelopen dagen.

Met dank aan het perfide McDonalds kan ik nu deze update plaatsen, want internetcafés zijn tegenwoordig nergens meer te vinden en als je de pech hebt om tijdens de siësta en in de regen aan te komen (zoals ik), dan kun je de eerste drie uur helemaal niets doen. Zelfs niet in een grote stad als Oviedo…

Maar laat ik niet klagen, het leven is goed, mensen zijn uitermate vriendelijk, het weer is ongekend goed (tot nu toe) en ik heb al veel geweldige dingen beleefd!

 

This Post Has 18 Comments

 1. Simone

  Fijn dat je de afgelopen dagen bent opgeknapt. Wat kan zo’n treinreis dan een verademing zijn hè? Ondanks de snelweg op de foto is de zee in de verte dan wel weer heel erg mooi. Trouwens allemaal mooie foto’s die je hebt geplaatst!
  Take care.

 2. Paula en Walter

  Dank je wel voor je kaart, die gisteren (18 mei) aankwam. Fijn dat je achillespezen weer goed hersteld zijn. Leuke foto’s van je rugzak en de man, die uit de omlijsting is gestapt.
  Goede tocht verder.
  Liefs,

 3. Angelina

  Erg leuk weer om te lezen!

 4. Hans Hardeman

  ha Rene

  Nog geen reactie gegeven tot nu toe, maar ik lees al je stukjes, met veel plezier. Even een ‘weg uit de realiteit moment’ zo tijdens de dagelijkse beslommeringen. Gaaf dat dat moment voor jou weken mag duren.. Geniet ervan!

  1. René

   Leuk om te horen en dank je wel!

 5. Syl

  Ha René,

  De Camino Primitivo, dat klinkt stukken beter dan asfalt en industrieterreinen!
  Ik ben benieuwd of je daar dan ook het ‘gevoel van de pelgrims van weleer’ zult herkennen (walking through history I suppose). Via deze Camino Cyberspace blijven wij goed op de hoogte.
  Enjoy!

  1. René

   Zeker, al zijn de herbergen van weleer inmiddels ruines. Gelukkig zijn de faciliteiten van nu stukken beter… (hoewel de hygiene af en toe nog wel middeleeuws is…)

 6. Joke van der Voort

  Hoi René,

  Fijn dat je het zo naar je zin hebt. Het is toch geweldig dat je tijdens je tocht zulke leuke en interessante mensen ontmoet. Is je hoofd al helemaal leeg? Ikzelf ga zondag naar Rhodos en probeer daar natuurlijk ook te wandelen maar het zullen niet de kilometers zijn die jij nu maakt. Nog heel veel plezier de komende weken en tot gauw.

  1. René

   Dank je wel en jij ook een fijne vakantie en lekker je hoofd leegmaken daar!

 7. Heleen van Marle

  Super mooie foto’s! Maar wat me nu intrigeert is dat zakje achterop je rugzak…Wat zit daarin? Verzamelde schelpjes, druivensuiker……

  1. René

   O je bedoelt dat dopingzakje? LOL

   1. Heleen van Marle

    Vandaar dat je over die paden vliegt….:-)
    Bedankt voor je kaart overigens!

 8. Johanneke

  Lieve primitivo,

  De regenboog tussen de wolken
  mag groot zijn
  maar de kleine vlinder tussen de struiken
  is groter.
  (Tagore)

 9. Paula en Walter

  Hola Pelgrim, dit deel van de tocht word je orienteringsvermogen in de mist getest. Je word al echt een kilomotervreter, 80 km in drie dagen. Hartelijk gefeliciteerd met Johanneke.

  1. René

   Dank je wel, jullie ook gefeliciteerd!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.